IKEA Lagom kollekció - a megfelelő mennyiség a legjobb
2019. június 03. írta: Svéd otthon

IKEA Lagom kollekció - a megfelelő mennyiség a legjobb

Ez az új üzenete az IKEA brit részlegének legújabb kollekciójának, ami nem kapható az áruházakban, cserébe minden otthonban található hozzávaló.

Ha szeretnél egy új virág kaspót, csak nézz szét, hátha eltudod készíteni valamiből, amire már nincs szükséged és csak a spájzban porosodik.

A svéd „Lagom är bast” kifejezés azt jelenti, hogy „a megfelelő mennyiség a legjobb”, és az angol Proximity London-nál úgy gondoljuk, hogy ez a fenntartható élet kulcsa. Csak a megfelelő mennyiséget kell használni - legyen az étel, energia vagy víz -, a többit hagyjuk meg a bolygónak.

A 'lagom' svéd kifejezés jelentése egyébként: nem túl kevés, nem túl sok, pont jó. A svédek előszeretettel használják ezt a kifejezést, legyen az élelmiszer reklám vagy politikai üzenet.

Az IKEA támogatja ügyfeleit és munkatársait a Live Lagom közösségben termékekkel, workshopokkal és tanácsokkal, hogy segítsék az embereket, egészségesebb és felelősségteljesebb életet élni anélkül, hogy feláldoznák azt, amit szeretnek.

 

letoltes.jpg

letoltes_1.jpg

letoltes_2.jpg

e4cc9b48c002209f912019578cc46fcc.jpg

Ha inspirálódni vagy tapasztalatot szeretnétek cserélni, csatlakozzatok a közösséghez, és ismerjétek meg mennyire egyszerű a #livelagom.

A kis változások nagy hatással lehetnek - ez az a filozófia, amelyet a Live Lagom közösség gyakorol.

Ha esetleg ti magatok is készítettetek már hasonlót mutassátok meg bátran :)

A Live Lagom Facebook csoport oldalához itt tudtok csatlakozni. A csoport angol nyelvű, de ez nem jelenthet problémát, az ötletek és képek magukért beszélnek :)

https://www.facebook.com/groups/635504166591576/

A magyar IKEA oldalán sajnos nincs elérhető ötlet, de az angol weboldalon találtok infókat.

Egyéb ötletek és a képek forrása:

https://www.ikea.com/gb/en/ikea/ikea-live-lagom/

süti beállítások módosítása